Mamma ringde in till förlossningen på förmiddagen och fick veta att det fanns tid för att sätta igång henne på idag. Hon ringde till pappa och berättade att 13.30 så skulle de komma in till Sös och till förlossningsavdelningen. Mamma blev jättenervös nu när hon viste att jag skulle födas inom en snar framtid. Hon tänkte på hur det var när min storebror föddes och hoppades att det skulle gå fortare och lättare denna gången.
Som tur var så var mammas kompis Jannica hemma så mamma kunde prata med henne och bli lite lugn innan det var dax för henne att åka och hämta pappa på jobbet.

Klockan 13.30 så kom vi till förlossning, en sköterska tog blodtrycket på mamma och satte en ctg kurva för att se så att jag mådde bra. Mammas blodtryck var lågt, precis som under hela graviditeten. Ctg-kurvan ser bra ut och mitt hjärta slår med ca 145 slag per minut.

Klockan 14.30 så blir mamma undersökt av en läkare som konstaterar att mamma är öppen 3 cm och att det borde räcka med att ta hål på fosterhinnorna för att få förlossningen att starta. Har inte mammas värkar kommit igång på 1 timma så ska mamma få värkstimulerande dropp.

Klockan 14.40 så tar barnmorskan hål på hinnorna och fostervattnet som kommer ut är klart. Mamma tycker att det är lite jobbigt att det rinner så mkt vatten så efter att barnmorskan har kört ytterligare ett Ctg med fosterljud på 140 slag per minut så gåt mamma och ställer sig i duschen. Mamma känner lite svaga värkar men inte alls i samma utsträkning som när hon födde storebror.

Klockan 16.00 så får mamma värkstimulerande dropp insatt för att värkarna inte har kommit igång ordentligt ännu. Mamma ligger och vilar på sängen och känner hur värkarna ganska snabbt börjar att tillta. Hon och pappa börjar att träna på att andas igenom värkarna.

Klockan 17.21 tycker mamma att värkarna börjar göra för ont, så mamma börjar att andas lustgas för att lindra dem. Värkarna tilltar ganska kraftigt och mamma tycker inte att lustgasen hjälper något så klockan 17.30 ber mamma om att få en EDA som är en ryggbedövning. Narkosläkaren som ger bedövningen är upptagen för tillfället men ska komma så fort han kan.

Klockan 18.30 så är mamma öppen 10 cm men mitt huvud är fortfarande ovanför bäckengågnen.

Klockan 18.45 så kommer äntligen narkosläkaren och mamma får sin efterlängtade EDA. Klockan 18.55 så sätter barnmorskan en ny Ctg kurva på mig. Men denna gång så mäter de direkt på mitt huvud.

Klockan 19.00 så börjar mamma att känna krystvärkar men mamma får inte krysta för att mitt huvud är fortfarande så högt upp. Mamma tycker att det är jättejobbigt då värkarna är så starka så hon försöker ändå att krysta.

Klockan 19.15 så krystar mamma fram mitt huvud, men sen tar det väldigt lång tid innan nästa värk kommer. Mamma försöker att krysta utan värkar men då går mina hjärtljud ner till 65 slag per minut så mammas barnmorska säger åt mamma att sluta. Barnmorskan höjer och höjer på mammas dropp för att hon ska få en värk så att jag kan komma ut.

Klockan 19.27 så föds jag med ett apgar värde på 9, 10, 10. Pappa får klippa min navelsträng på riktigt den här gången och inte som med min storebror. Jag väger 3350 gram och är 49 centimeter lång och har ett huvudmått på 35,5 centimeter. Mamma får sy 3 stycken stygn och hon förlorar totalt 400 ml blod.