September 2008

Jag har fått fyra nya tänder, alla framtänder i överkäken. Jag har börjat prata som bara den, det är massor med olika ljud som kommer ur min lilla mun. Jag kryper på "riktigt" ibland, men oftast så ålar jag.

 
 

Augusti 2008

Jag har lärt mig att åla riktigt snabbt, det går undan här hemma och snart börjar jag nog att krypa oxå. Jag har även börjat resa mig mot möbler och går runt dem. Soffbrdet är en riktig höjdare.

2008-07-10

Jag har fått prova en ny leksak, gåstolen! Det är hur kul som helst, jag springer runt och jagar mamma, pappa och storebror. Fort går det och jag tar mig oftast dit jag vill. Mamma tycker inte att det är lika roligt att jag sliter i hennes gardiner och välter ner hennes blommor. Men det är sånt hon får ta.

2008-06-23

Nu har jag lärt mig att ta mig framåt på golvet så nu går det undan. Jag snurrar runt, ålar bakåt och halv kryper framåt. Mamma och pappa kan inte vara säkra för femöre. Jag tycker det är jättespännande att ta mig runt och utforska saker.

2008-06-20

Nu har jag även börjat äta någorlunda ok. Jag äter gröt och fruktpurér, men maten den tvärvägrar jag fortfarande. Mamma och pappa är dock väldigt envisa så jag får pröva mat två gånger om dagen trots att jag bara spottar och fräser åt det.

2008-06-14

Jag har börjat dricka välling och tycker att det är riktigt smarrigt. Mamma och pappa har försökt med massor av olika mat, men jag gillar inte något av det. De tycker att det är jätteskönt att jag dricker välling. Så nu ska jag förhoppnings vis gå upp lite i vikt och växa lite på längden så inte mamma och läkaren behöver vara orolig för mig.

2008-06-14

Nu har jag verkligen fått in snitsen på att sitta, jag kan sitta ett par minuter utan att jag välter. Men det är fortfarande ganska ostadigt så är det någon som går förbi eller gör något spännande så tappar jag balansen ganska fort.

2008-06-09

Nu har jag fått min andra tand, det är den högra framtanden i nederkäken har spruckit igenom så nu kan jag bitas.

2008-06-03

Nu kan brosan slänga sig i väggen för jag har fått min första tand. Pappa upptäckte det när han bytte min blöja och jag nafsade lite på hans fingrar. Det är den vänstra nedre framtanden som har spruckit igenom och det är inte så långt kvar tills den högra oxå gör det.

2008-05-31

Jag lär mig mer och mer att sitta utan stöd, men det är fortfarande väldigt vingligt. Ser jag något så tappar jag balansen på en gång. Jag tränar flittigt varje dag så snart ska jag klara det längre än nån minut.

Maj 2008

Nu har jag lärt mig att förflytta mig, jag hasar mig runt på mage på golvet hemma och så rullar jag runt när jag ser något som jag vill ha. Mamma och pappa kan inte längre vara säkra på att hitta mig där de lämnade mig.

April 2008

Jag har lärt mig att sitta stadigt med stöd, jag kan även stå själv om jag har lite stöd för kroppen. Jag pratar massor och hela tiden i många olika nyanser. Jag har fått prova mat, det är ingen höjdare. Jag har fått prova potatis & majs puré, morotspuré och gröt.

2008-04-25

Nu har jag lyckats att få tag om de små potatisarna som sitter så långt bort, mina tår. Jag upptäckte att jag hade dem för ett par dagar sedan men jag har inte lyckats fånga dem försän idag. De är riktigt roliga att ligga och leka med och dra i.

2008-04-23

Nu har jag även lyckats vända mig från rygg till mage så nu ligger jag och rullar runt på golven där hemma. Mamma och pappa kan inte vara säkra på att jag ligger kvar där de har lämnat mig.

2008-03-30

Jag har äntligen lyckats att vända mig från mage till rygg nu. Jag har tränat och tränat och försökt och Försökt ett tag utan att lyckas men idag så klarade jag det äntligen.

2008-03-25

Idag kitlade pappa mig så mkt att jag skrattade på riktigt, jag skrattade och skrattade och skrattade. Mamma och pappa tycker att det låter jätte gulligt när jag skrattar men än så länge är det bara pappa som kan få mig att låta.

2008-03-09

Jag har sovit min första hela natt utan att äta. Jag fick mat strax innan klockan 20 och somnade efter att jag ätit i babysittern. Sen flyttade mamma över mig till min säng och jag fortsatte att sova. Jag vaknade inte försän strax innan klockan 8 när Anton höll på och stökade och lekte med sina leksaker.

2008-03-03

Jag har fått flytta in till min storebrors rum. Nu sover vi tillsammans i hans rum. Det har gått jättebra, jag vaknar inte av honom och han vakanar inte av mig.

2008-02-16

Jag har börjat gilla mitt babygym jättemycket, nu ligger jag och leker med leksakerna och pratar med dem. Jag kan ligga där jättelänge innan jag vill ha uppmärksamhet. Jag tycker det är allra roligast att slå på Tigger.

2008-02-15

Jag har hittat min tumme och nu suger jag på den lite till och från. Mamma och pappa tycker inte alls att det är något bra, de vill att jag ska ta napp istället men det vägrar jag.

2008-02-07

Jag har börjat prata som bara den. Nu kan mamma och pappa ha riktigt långa konversationer med mig. För det mesta så får de väldigt bra svar men ibland kan det vara lite klurigt att förstå vad jag menar.

2008-01-31

Jag har börjat sova mer på nätterna till mammas stora förtjusning. Nu vaknar jag bara en gång per natt för att få mat. Mamma tycker det är så skönt att hon får sova lite mer och lite bättre. Snart ska jag få flytta in till Antons rum.

2008-01-25

Jag har börjat le svarsleenden när någon busar och leker med mig. Mamma och pappa tycker att jag är jättesöt men än så länge så har de inte sett några smilgropar. Både mamma och pappa hoppas på att jag ska ha det precis som storebror Anton.

2008-01-05

Jag har blivit väldigt stadig i min nacke och mamma och pappa behöver knappt hålla i mitt huvud när de bär mig. Jag ligger gärna på mammas bröst och tränar nackmusklerna.

2008-01-03

Jag följer med mamma och pappa med blicken när de flyttar på sig eller på saker framför mig.